Полезни връзки

 

Календар

 

 

Скъпи учители, родители и ученици,

В рамките на проект „Образование за утрешния ден“ бе създадена първата безплатна национална единна електронна платформа за образователни услуги и съдържание, наречена „Дигитална раница“. Месец февруари бе отреден да запознае определен брой учители от цялата страна с проекта и неговото приложение на практика. След няколко обучителни срещи, идва и нашият ред да ви информираме за тази така лесна и интуитивна платформа, до която имат достъп, както всички учители, така и ученици и родители, които са част от образователната система.

Чрез „Дигиталната раница“, всеки има достъп до своето учебно разписание, което се генерира от електронния дневник на училището. Освен това е предоставен бърз и лесен достъп до виртуалните класни стаи (на Microsoft Teams) и лесно могат да се създават, проверяват и следят домашни, оценки и присъствия – всичко на едно място.

Тъй като фокусът на проекта е върху индивидуалното отношение от учител към ученик, платформата предоставя богат набор от дигитално образователно съдържание и ресурси, които да превърнат обикновените учебни часове в интерактивна среда за учениците, чрез използването на 3D сцени, инструменти и игри, илюстративни характеристики и др.

Учители и ученици могат да влязат в платформата съответно, чрез своите учителски и ученически акаунти от МОН. Достъпът за родители е, чрез акаунтите им в НЕИСПУО и индивидуално генериран код, който може да бъде лично предоставен от класен ръководител. Така всички вие можете да следите обучителния процес и възложените задания по много по-интересен и най-вече лесен начин.

Можете да разгледате „Дигиталната раница“ като влезете в сайта на https://edu.mon.bg/ 

Ръководство за регистрация на родителите ТУК